Met Brutus on tour

2016: Wereldreis van Amsterdam naar Tokyo

2017: Roadtrip naar de Noordkaap

2018: Roadtrip zuid en oost europa

2019: Roadtrip Noordkaap en Moermansk

De roadtrips


2019: Roadtrip Noordkaap en Moermansk

Brutus gaat opnieuw op reis. Dit keer reizen Allert en Milko met de gele Landrover naar de Noordkaap en het Russische Moermanst.

In juni 2019 doen zij mee aan de Baltic Sea Circle. Een rally met zo'n zeventig teams door Scandinavië, naar de Noordkaap en via Rusland terug naar huis. De tocht van 8.500 kilometers en door elf landen wordt gereden in 18 dagen. Met de reis proberen de mannen geld op te halen voor het goede doel. Ook kunnen zij onderweg punten scoren. Er zijn twee restricties op de reis: Geen navigatie en geen snelwegen! De route wordt bepaald op ouderwetse kaarten, kompassen en gewoon de weg vragen. De start en finish is in Groningen.Week 1 : Vanuit Amsterdam naar Groningen, Stockholm en Lofoten
Week 2 : Via de Noordkaap naar Moermansk, St petersburg en Tallinn
Week 3 : Via het Russische Kaliningrad terug naar Nederland

Deelnemers 2018

Milko de Jonge

Amsterdam

Allert Stolp

Rijnsburg

2018: Roadtrip Oost Europe

De derde roadtrip gaat naar zuid-oost Europa. We wilden naar Albanië en naar Moldavië. Onderweg pakken we alle landen er tussen in ook even mee.

We beginnen de reis in één van de kleinste landen van Europa, Liechtenstein. Dit landje heeft de omvang van het eiland Texel. Via de bergen van Oostenrijk komen we in de voormalige Joegoslavische staten, Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Kosovo. Helemaal onderin ligt Albanië. Dit land behoorde niet tot het Joegoslavische rijk en was communistisch. Ook de landen oostelijk gelegen, Bulgarije, Roemenië en Moldavië, waren vroeger communistisch. De oostelijke provincie Transnistrië heeft zich onafhankelijk verklaard. Geen enkel land erkend Transnistrië. Wij wel en we willen er graag een kijkje gaan nemen in de hoofdstad Tiraspol. via Hongarije, het Tatra gebergte in Slowakije en Tsjechië keren we weer terug naar Nederland.Week 1 : Vanuit Delft, via Slovenië, Kosovo naar Albanië
Week 2 : Via Macedonië, Bulgarije naar Roemenië
Week 3 : Naar Moldavië en via Roemenië terug naar Hongarije
Week 4 : Slowakije, Tsjechië en Duitsland

Deelnemers 2018

Nicolette Blom

Delft

Ronald van der Veer

Voorhout2017: Roadtrip naar de Noordkaap

De Noordkaap aan de Barentszzee wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent. De Noordkaap ligt op het eiland Magerøya, dat met een tunnel vanaf het vasteland te bereiken is. Het is gelegen op 71° 10' 21" NB, in de gemeente Nordkapp nabij Hammerfest, in de provincie Finnmark in Noorwegen. De kaap ligt op 2080 km van de Noordpool.

De Noordkaap is niet het noordelijkste punt van heel Europa, dat is Kaap Fligely op de eilandengroep Frans Jozefland die ook nog tot Europa behoort en ca. 600 km ten noorden van de Noordkaap ligt. De Noordkaap is evenmin het noordelijkste punt van het Europese vasteland in ruime zin (inclusief de kusteilanden), dat is Knivskjelodden dat zo'n anderhalve kilometer noordelijker is gelegen. Het noordelijkste punt van het vasteland van Europa in enge zin (zonder eilanden) is het iets oostelijker gelegen Kinnarodden.

Het was de Engelse zeevaarder Richard Chancellor die de kaap haar naam gaf. Hij was in 1553 op zoek naar de Noordoostelijke Doorvaart naar Indië. Een drukke handel tussen Engeland en Moermansk was hiervan het resultaat.Week 1 : Vanuit Voorhout, via Polen naar de Baltische Staten.
Week 2 : Door Finland omhoog tot aan de Noordkaap. Daarna terug naar het schiereiland Lofoten
Week 3 : Via de Noorse kust zuidwaarts langs de fjorden en en Zweedse binnenlanden
Week 4 : Met de boot over naar Denemarken en terug naar huis

Deelnemers 2017

Wouter van der Veer

Voorhout

Ronald van der Veer

Voorhout2016: Van Hiero naar Tokio

Vier avonturiers hebben het plan opgevat om in 100 dagen van Amsterdam naar Tokio te rijden. Twee met de auto, twee met de motor. De reis gaat door twintig verschillende landen. Na Nederland, gaat de route door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Bosnië Herzegovina, Montenegro, Albanië, Griekenland, Turkije, Georgië, Azerbeidzjan, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, Kazachstan, Rusland, Mongolië en uiteindelijk Japan.

Zoals met veel plannen, die mooiste ideeën ontstaan onder het genot van een drankje in de kroeg. In 2011 ontstond het idee om over land naar Kaapstad te rijden. Met de motor? Met de auto? Het leek een bijzondere maar ook bijna onuitvoerbare missie.

De plannen veranderde. Afrika was een lastig en niet altijd veilige reisroute. Het nieuwe einddoel werd Shanghai in China. Tijdens de vakantiebeurs voor bijzondere reizen in Amsterdam begin 2013 bleek dat het praktisch onmogelijk is om met een motor China in te komen. Een domper op de reisplannen.

Al snel kwam Vladivostok in het vizier in het oosten van Rusland. Het stapje om daarvandaan de oversteek te maken naar Japan om te eindigen in Tokio lag al snel voor de hand.Week 1 : Van Amsterdam naar Tirana in Albanië.
Week 2 : Vanuit Albanië, via Thessaloniki komen we via Troje Turkije binnen
Week 3 : Via de noord zijde van Turkije gaan we langs Safranbolu, Trabzon, Sumala tot de Georgische grens
Week 4 : Vanuit het hooggelegen Kazbegi klooster in Georgië naar Baku in Azerbeidjan
Week 5 : Van Ashgabad in Turkmenistan, naar Xiva, Buchara en Samarkand in Oezbekistan
Week 6 : Het eerste gedeelte van de Pamir Highway in Tadzjikistan
Week 7 : Via het oosten van Tadzjikistan naar Osh in Kirgizië
Week 8 : Door de hooglanden van Kirgizië
Week 9 : Door Kazachstan naar Elgii in Mongolië
Week 10 : Naar de Mongolese hoofdstad Ulan Batoor
Week 11 : Door Mongolië
Week 12 : De grens met Rusland weer over en verder oostwaarts
Week 13 : Naar de Ferry in Sakhalin
Week 14 : Op weg naar Tokio door Japan
Week 15 : Aankomst op dag 100 in TokioDeelnemers 2016

Allert Stolp

Katwijk

Milko de Jonge

Amsterdam

Wilco Troost

Maarsen

Ronald van der Veer

Voorhout

Brutus on Tour

Op basis van de gegevens van reisliefhebbers op de website Veeronline.nl Reisavonturen heeft de gemiddelde reiziger 26 landen bezocht. Natuurlijk zijn er uitschieters die meer dan honderd landen bezocht hebben, maar het overgrote deel van de bezoekers reist vooral rond in de Europese landen. Met deze statistieken op zak kan onze Brutus zich al rekenen tot de ervaren wereldreizigers. Op dit moment is de gele auto al in 37 landen geweest. Zonder problemen kachelt Brutus van het ene naar het andere land. Mening douanier heeft de auto al aan een controle onderworpen.

Albanië
Kamperen aan het meer van Shkoder
Azerbeidzjan
Parkeren voor de karavanserai in Sheki
België
Kamperen tijdens het voorbereidingsweekend
Bosnië en Herzegovina
Bij de Plympische bobsleebaan Sarajevo 1984
Bulgarije
Koeien op bezoek
Denemarken
Per veerboot arriveren we in Denemarken
Duitsland
Broodje kopen in Mullrose
Estland
Wachten om aan boord van de ferry te gaan
Finland
Saariselka boven de poolcirkel
Georgië
De spannende route naar het bergdorp Usghuli
Griekenland
Tanken in Xanthi
Hongarije
Onderweg
Japan
De weerspiegeling in een voorganger
Kazachstan
Door het water naar het dode bomen meer
Kirgizië
Kamperen bij het Son Kul meer op ruim 3.000 meter
Kosovo
In de straten van Prizren
Kroatie
Kamperen in Karlovac
Letland
Eten bereiden nabij Riga
Litouwen
Even van de weg af voor een lunch
Macedonië
Kamperen aan het meer van Ohrid
Moldavië
In de wijnkelders
Mongolië
Rijden over de onverharde wegen
Montenegro
Kamperen in Biogradska N.P.
Nederland
Het Oosterdok in Amsterdam
Noorwegen
De scherpe bochten van de Trollenroute
Oezbekistan
De diesel komt letterlijk uit de grond
Oostenrijk
In de bergen van Oostenrijk
Polen
Pauzeren bij een meertje
Roemenië
Voor het parlementsgebouw
Rusland
In de Russische Altai Mountians
Slovenie
Parkeerplaatsje in Ljubljana
Slowakije
Het naderen van de Tatra mountains
Tadzjikistan
De Pamir Highway
Tsjechië
De vestingkerk van Zdar
Turkije
In de bergen bij Trabzon
Turkmenistan
Bij de gaskrater van Derwaze
Zuid Korea
Aan boord van de ferry naar Japan

Weblog


Koelvloeistof lekkage

09
May
2018
By: Ronald
Post on : Wednesday May 9th 2018 | Post by : Ronald

Met nog anderhalve maand voor vertrek, brak een onzekere periode aan. Tijdens de vorige reis lekte Brutus koelvloeistof. Niet extreem, maar toch moest er iedere dag een litertje water aangevuld worden. Mensen die er een beetje verstand van hebben riepen allemaal: Toch zou het koelvloeistofreservoir niet mogen lekken. Dit is een potentieel risico voor onze reis. In de garage zijn we op zoek gegaan naar het lek. Terwijl het reservoir onder druk werd gezet, gingen we op zoek naar het lek. Tevergeefs. Ook na een tijdje de auto warm te laten draaien, leverde geen zichtbare lekkage op. Niet in de slangen, niet in de radiator en niet in de verwarming onder het dashboard. Er bleef maar één mogelijkheid over. Hij lekt in de motor. Hoewel we na de Tokyo reis de koppakking vervangen hebben, zou de koppakking opnieuw kunnen lekken. Dit is de goedkoopste optie. Ook kan de cilinderkop een scheurtje hebben of in het slechtste geval het motorblok zelf. Bij de laatste optie is het redelijkerwijs over en uit. Er zat niets anders op: de motor moest open. De koppakking vertoonde wat kleine plekjes, maar niet voldoende voor een lekkage. De kop zag er op het zicht ook goed uit, maar een gespecialiseerd bedrijf constateerde dat de cilinderkop gebarsten was. Mogelijk is dit gebeurd toen de motor oververhit raakte tijdens de Tokyo reis of misschien is het al eerder gebeurd. We kennen de historie van de auto niet. Met deze cilinderkop kunnen we niet Europa in. Een scheurtje kan gemakkelijk verder scheuren. Afgelopen week is een nieuwe cilinderkop gemonteerd, is de koppakking vervangen en is de koelvloeistof en olie vervangen. Brutus is er weer klaar voor. Komend Hemelvaartsweekend gaan we proefrijden en duimen we uiteraard dat de lekkage verholpen is.Post on : Wednesday May 9th 2018 | Post by : Hans van Dam
Succes; het proefrijweekend gaat vast lukken.
Brutus is weer uit de stalling

31
March
2018
By: Ronald
Post on : Saturday March 31st 2018 | Post by : Ronald

Sinds begin augustus stond Brutus gestald in een caravanstalling in Rijsenhout en was de auto bij de RDW geschorst. Met nog zo'n tien weken voor vertrek, wordt het weer tijd om de auto uit de stalling te houden. Een bijkomend dingetje is dat de APK keuring is de tussentijd verlopen is. Indien je een auto uit de schorsing haalt, zonder geldige APK leidt dit direct tot een forse boete. Om dit kip-en-ei probleem op te lossen, mag je gedurende de schorsing rechtstreeks naar een APK keuring station rijden. Het was even spannend of Brutus zou starten, maar ondanks de auto acht maanden niet gereden heeft, startte hij zonder problemen. Ook de APK keuring bij garage van der Werf in Sassenheim verliep soepel. Alleen de bevestiging van een schokdemper moest hersteld worden. Na de APK keuring is de schorsing opgeheven en mag Brutus officieel weer op de openbare weg rijden. Het aftellen gaat beginnen. Nog precies tien weken tot vertrekPost on : Saturday March 31st 2018 | Post by : Ronald Boelen
Ik zie het al, hij is klaar voor!!

Post on : Saturday March 31st 2018 | Post by : Nicolette Blom
Nu nog ff oefenen met rijden😀

Post on : Saturday March 31st 2018 | Post by : Cees
staat hij bij Nicollette gestald ?

Post on : Saturday March 31st 2018 | Post by : Ronald
Nee, hij staat nog in Voorhout. We kunnen nu ritjes gaan maken

Post on : Sunday April 1st 2018 | Post by : Allert
Wat een vette bak zeg!
Het dwergstaatje Transnistrie

25
February
2018
By: Ronald
Post on : Sunday February 25th 2018 | Post by : Ronald

Aan de oostzijde van Moldavie ligt een langgerekt gebied dat in 1990 de onafhankelijkheid verklaard heeft. Geen enkel ander land erkent dit gebied als een zelfstandige staat. De internationale gemeenschap beschouwt Transnistrie als onderdeel van Moldave. Toen de Sovjet-Unie uiteenviel verklaarde Moldavie zich in 1990 onafhankelijk. De inwoners aan de oostzijde van de rivier de Dnjestr voelde niets voor aansluiting bij het Latijnse Moldavie. Zij verklaarde zichzelf ook onafhankelijk. Een korte burgeroorlog volgde. Met de steun van Rusland, werd deze gewonnen door Transnistrie. De hoofdstad Tiraspol wordt ook wel het grootste Sovjet openluchtmuseum in de regio genoemd. Enorme Sovjetstijl gebouwen om grote pleinen en Sovjet symbolen sieren dan ook het straatbeeld. Omdat speciaal toestemming nodig is om Transnistrie te bezoeken, kiezen we voor een georganiseerde tour naar deze hoofdstad.

Roadtrip Europe

26
January
2018
By: Ronald
Post on : Friday January 26th 2018 | Post by : Ronald

Ook dit jaar gaan we proberen om Brutus op te knappen voor een rondreis. De reis gaat dit jaar naar Albanië en Moldavië en alle tussenliggende landen. We beginnen bij het kleinste land van reis: Liechtenstein. Vanuit Kosovo rijden we Albanië in en nemen de Koman-ferry, een drie uur durende boottocht tussen de bergen door. In Macedonië kamperen we aan het meer van Ohrid. Via Bulgarije en Roemenië komen we in Moldavië. Buiten het proeven van de lokale wijn bezoeken we ook Transnistrië. Dit gebied aan de oostzijde van Moldavië heeft zichzelf onafhankelijk verklaard. Geen land ter wereld erkend dit land echter. Via Hongarije, het Tatra gebergte in Slowakije en Tsjechie keren we weer terug. Op 8 juni rijden we weg en verwachten precies vier weken nodig te hebben.Post on : Saturday January 27th 2018 | Post by : Allert
leuk!

Post on : Saturday January 27th 2018 | Post by : Cees Janssen
Dat wordt weer een fantastische reis!

Post on : Tuesday January 30th 2018 | Post by : Hans van Dam
Wij wensen jullie een hele fijne reis en geniet net zoveel als dat wij gedaan hebben.
##### Roadtrip 2018 #####

23
January
2018
By: Ronald
Post on : Tuesday January 23rd 2018 | Post by : Ronald

Van 8 juni tot en met 7 juli vindt de nieuwe rondreis plaats. Dit keer is de bestemming zuid - oost Europa. Via Albani� en Moldavi� en alle tussenliggende landen.

Op de Preikestolen

24
July
2017
By: Ronald
Post on : Monday July 24th 2017 | Post by : Ronald

Vanochtend hebben we de Preikestolen beklommen. Deze zes honderd meter hoge rots staat loodrecht op de Lysefjord. Het uitzicht vanaf het plateau is fantastisch. De Preikestolen is een mooie afsluiting van Noorwegen. Morgenochtend vroeg gaan we met de boot naar Denemarken. We overnachten nabij de Deens - Duitse grens.Post on : Monday July 24th 2017 | Post by : Jacinta Floor
Spectaculair hoor

Post on : Tuesday July 25th 2017 | Post by : G.W.J.Floor
opvallend is dat er totaal geen afrastering is

Post on : Thursday July 27th 2017 | Post by : Sandra Floor
Jullie maken echt een hele mooie reis ! Geniet ! Wij genieten van jullie foto;s.
De Geiranger Fjord

23
July
2017
By: Ronald
Post on : Sunday July 23rd 2017 | Post by : Ronald

Uitzicht op de Geiranger Fjord. De Geiranger Fjord is de bekendste fjord en meest fotogenieke fjord van Noorwegen. De Geiranger Fjord is smal en wordt toch aangedaan door grote cruiseschepen.Post on : Sunday July 23rd 2017 | Post by : G.W.J.Floor
een geweldig mooi stuk natuur
De Trollstigen

23
July
2017
By: Ronald
Post on : Sunday July 23rd 2017 | Post by : Ronald

De trollenroute is een beroemde weg in Noorwegen doordat de weg snel hoogte maakte via elf scherpe haarspeldbochten. Op de top is een uitkijkpost met uitzicht in het dal. PrachtigPost on : Tuesday July 25th 2017 | Post by : Piethein Eigenraam
Kijk, dat zijn de wegen die je zoekt :)
De Atlantikhavn route

21
July
2017
By: Ronald
Post on : Friday July 21st 2017 | Post by : Ronald

Vanuit Kristiansund loopt een acht kilometer lange tolweg praktisch dwars door zee. De eilanden zijn verbonden door twaalf bruggen met een totale lengte van 891 meter. Een bijzondere route om naar Molde te rijden. Onderweg hebben we ook het Stavkirde van Kvernes bekeken.Post on : Friday July 21st 2017 | Post by : Broer van Ronald
Geen foto van Brutus op de brug?
De oude houten handelshuizen van Trondheim

21
July
2017
By: Ronald
Post on : Friday July 21st 2017 | Post by : Ronald

Trondheim is de voormalige hoofdstad van Noorwegen. De oude houten handelshuizen langs de rivier de Nidar getuigen nog uit die periode. De Domkerk van Trondheim is de grootste kathedraal van het land. Natuurlijk hebben we de 176 treden beklommen van de toren. Van bovenaf hadden we prachtig uitzicht op een zon overgoten Trondheim

Lofoten 3

17
July
2017
By: Ronald
Post on : Monday July 17th 2017 | Post by : Ronald

Drie prachtige foto s van het schiereiland Lofoten. Lofoten is een aaneenschakeling van eilanden en rotsformaties verbonden met bruggen en tunnels. Praktisch helemaal aan het einde ligt het plaatsje Reine. Een vissersplaatsje met de kenmerkende rood geschilderde houten huizen.Post on : Tuesday July 18th 2017 | Post by : G.W.J.Floor
mooie plaatjes In de winter zal men wel vlug geïsoleerd zijn koud water om te zwemmen?
Lofoten 2

17
July
2017
By: Ronald
Post on : Monday July 17th 2017 | Post by : Ronald

Het plaatsje Hamnoy, waar Lofoten op zijn smalst is

Lofoten 1

17
July
2017
By: Ronald
Post on : Monday July 17th 2017 | Post by : Ronald

De brug tussen de eilanden van LofotenPost on : Monday July 24th 2017 | Post by : Cees Janssen
Dat is toch genieten, dat nemen ze jullie niet meer af. Geweldig!

Post on : Monday July 24th 2017
Dat is toch genieten, dat nemen ze jullie niet meer af. Geweldig!

Post on : Tuesday July 25th 2017
Dat is toch genieten, dat nemen ze jullie niet meer af. Geweldig!
Brutus gerepareerd

15
July
2017
By: Ronald
Post on : Saturday July 15th 2017 | Post by : Ronald

Gistermiddag is een meneer van de anwb met een startmotor in het vliegtuig gestapt. Via Bergen en Tromso is hij om 15.00 geland in Hammerfest. In de garage hebben ze de startmotor gemonteerd. Brutus rijdt weer. Morgen weer verder richting LofotenPost on : Sunday July 16th 2017 | Post by : Sandra Floor
Fijn, dat er weer gereden kan worden. Enjoy the trip :)

Post on : Sunday July 16th 2017 | Post by : G.W.J.Floor
reparatie in Ned. gaat niet zo vlug. veel genoegen en goede trip. G Floor
De auto start niet

14
July
2017
By: Ronald
Post on : Friday July 14th 2017 | Post by : Ronald

Vanochtend voor het hotel startte de auto niet meer. De monteur dacht aan de startmotor. Brutus is naar de garage gebracht waar de conclusie bevestigd werd. Wat nu? In heel Noorwegen is geen startmotor voor een Landrover te krijgen. Opsturen per express kost een week. De ANWB wist een oplossing. Vanuit Nederland wordt een startmotor ingevlogen. Als alles mee zit is die morgenmiddag bij de garage. De garage is normaliter dicht, maar maakt een uitzondering. Hopelijk loopt alles volgens plan en rijdt Brutus morgen weer.Post on : Friday July 14th 2017 | Post by : Jacinta Floor
Jee, dat is pech. Brutus oogt robuust, doel bereikt maar wist hij niet dat hij ook

Post on : Friday July 14th 2017 | Post by : Jacinta Floor
Nog terug

Post on : Friday July 14th 2017 | Post by : Jacinta Floor
Moest?

Post on : Friday July 14th 2017 | Post by : Sandra Floor
maar dit maakt het juist mooi. dit zijn onvergetelijke ervaringen, probleem oplossen. Heb je stroopwafels meegenomen om te bedanken ?

Post on : Saturday July 15th 2017 | Post by : Cees Janssen
Wat een pech jongens,hoop dat jullie snel kunnen doorreizen.

Post on : Saturday July 15th 2017 | Post by : G.W.J.Floor
Op deze wijze leer je wel de mensen van het land(streek) kennen heb geduld en alles komt goed

Post on : Saturday July 15th 2017 | Post by : G.W.J.Floor
geweldige ervaring

Post on : Saturday July 15th 2017 | Post by : Rita
Wat doen jullie nu? Fietsen? Wandelen? Stappen? Wat ben ik nieuwschierig, maar ik bedoel het goed n leef op afstand mee.

Post on : Sunday July 16th 2017 | Post by : Ronald
De garage zit aan de andere kant van de berg. We zijn gisteren over een rotspad wandelend over de berg naar de garage gegaan. Was erg mooi en we liepen tussen elanden door.
Eerdere berichten

Eerdere berichten

Dag 4, Van Stockholm naar Vilhelmina
Dag 3. Van Trelleborg naar Stockholm.
Dag 2. Van Puttgarden naar Trelleborg, Zweden
Dag 1. Van Groningen naar Puttgarden
Hoe het verder ging
Brutus weer op de Noordkaap
The story continuous
Video Roadtrip Europe
Brutus is verkocht
##### Video van Amsterdam naar Tokyo #####

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Plitvice meren en Una N P
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni
Brutus is er klaar voor !
Neuschwanstein Castle
Succesvol proefweekend
Koelvloeistof lekkage
Brutus is weer uit de stalling
Het dwergstaatje Transnistrie
Roadtrip Europe
##### Roadtrip 2018 #####

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Op de Preikestolen
De Geiranger Fjord
De Trollstigen
De Atlantikhavn route
De oude houten handelshuizen van Trondheim
Lofoten 3
Lofoten 2
Lofoten 1
Brutus gerepareerd
De auto start niet
De Noordkaap
Het bewijs
Op bezoek bij de kerstman
Stadstour Helsinki
De Baltische Staten in sneltreinvaart
De waterburcht van Trakai
De eerste 1.500 km zitten er op
Eerste overnachting Potsdam
We zijn vertrokken
De laatste voorbereidingen
Geslaagd
De Trollstigen
Het schiereiland Lofoten
De route is aangepast
Bijpassende vering
Nog precies 100 dagen tot vertrek
Eindbestemming de Noordkaap
##### Roadtrip Noordkaap 2017 #####

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

TOKYO !!!!
Vladivostok
Geloof of bijgeloof
Tot de assen in de modder
Mongolie en andere ongemakken
Aanvaring met een steppen-arend
Standbeeld Chinggis Khaan
Herstellen van de voertuigen
Kloosters van Mongolie
Mongools worstelen
De wegen in Mongolie
De grens over met Mongolie
De Altai mountains
Op onderdelen wachten in Semey
Zwaailicht in het schemer
De waterdoorkruising
Het Konsay lake Kazachstan
Overnachten in een yurt
Over de helft
De Pamir highway
vijfenhalf uur aan de grens
De 10.000 kilometer gepasseerd
Khiva, Buchara en Samarkand
Kamperen in niemandsland
Door to hell
Vast op de Kaspische zee
Afscheid van Georgië
feestdag in Tiblisi
Door naar Kazbegi
Er gaat een lampje branden ...
Reageren?
De kerk van Kazbegi
Op naar Ushguli
Offroad naar Ushguli
Zijn jullie van Hiero naar Tokio?
Rijbewijs weer terug
De kop is er af
Via Albanie naar Griekenland
Montenegro
Het is begonnen...
De start
Vertrek vanaf het Oosterdok
De laatste loodjes en het uitzwaaien
De laatste week voor vertrek
De versnellingsbak demonteren
Japan in vogelvlucht
Proefdraaien in de Ardennen
Over 100 dagen : Kazachstan
De spanning neemt toe
De ferry vaart niet meer
De eerste visa zijn binnen
Midlifecruiser.com
De voorbereidingen zijn in volle gang
Video Pamir Highway
Nog precies 100 dagen tot vertrek
Het eerste visum
De grote visa-puzzel
Een snorkel op de auto
Sleutelcursus
Tokio of Tokyo?
De gaskrater van Turkmenistan
Reageren nu mogelijk
Nog precies één half jaar
Vierde bijeenkomst
Daktent gemonteerd op de auto
Auto gekocht
Nog precies 200 dagen
Video Mongol Rally
Proefrit Landrover Discovery 1
Welke kleur moet het worden?
Landkaarten aangeschaft
Eerste bijeenkomst
Eindbestemming wordt Tokio

Contact opnemenMet Brutus on Tour
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@brutusontour.nl

BezienswaardighedenBezienswaardigheden 2018

Duitsland - Dag 1 | De grensovergang
Duitsland - Dag 2 | Het Neuschwanstein kasteel
Slovenië - Dag 3 | Het meer van Bled
Bosnië en Herzegovina - Dag 4 | Una National Park
Bosnië en Herzegovina - Dag 5 | Sarajevo
Montenegro - Dag 6 | Biogradska N.P.
Kosovo - Dag 7 | Prizren
Albanië - Dag 8 | Ferry Koman
Albanië - Dag 9 | Barat
Albanië - Dag 10 | Butrint
Albanië - Dag 11 | Gyrokaster
Macedonië - Dag 12 | Meer van Ohrid
Macedonië - Dag 13 | Klooster Bigorski
Macedonië - Dag 14 | Skopje
Bulgarije - Dag 15 | Vestingstad Tarnovo
Roemenië - Dag 16 | Boekarest
Roemenië - Dag 17 | Transfagarasan bergpas
Roemenië - Dag 18 | Bran Castle
Moldavië - Dag 19 | Comrat
Moldavië - Dag 20 | Chisinau
Transnistrië - Dag 21 | Tiraspol
Moldavië - Dag 22 | Soroca
Roemenië - Dag 23 | Kloosters Boekovina
Hongarije - Dag 24 | Cave of Lillafured
Slowakije - Dag 25 | Tatra gebergte
Slowakije - Dag 26 | Banska Stiavnica
Slowakije - Dag 27 | Bratislava
Tsjechie - Dag 28 | Valtietse
Duitsland - Dag 29 | Dresden
Nederland - Dag 30 | Weer terug

Bezienswaardigheden 2017

Duitsland - Dag 1 | De paleizen van Potsdam
Polen - Dag 2 | Het centrum van Gdansk
Polen - Dag 3 | Het kasteel van Olsztyn
Litouwen - Dag 4 | Het centrum van Vilnius
Litouwen - Dag 5 | De Kruisberg van Siaullai
Estland - Dag 6 | Tallinn
Finland - Dag 7 | Helsinki
Finland - Dag 8 | De skischans van Kuopio
Finland - Dag 9 | De kerstman in Rovaniemi
Finland - Dag 10 | Rustdag Rovaniemi
Finland - Dag 11 | Prachtige natuur lapland
Noorwegen - Dag 12 | De Noordkaap
Noorwegen - Dag 13 | De noordelijkste stad Hammerfest
Noorwegen - Dag 14 | Studentenstad Tromso
Noorwegen - Dag 15 | Schiereiland Lofoten
Noorwegen - Dag 16 | Twin Peak Lofoten
Noorwegen - Dag 17 | Ferry
Noorwegen - Dag 18 | Mosjoen
Noorwegen - Dag 19 | Handelshuizen Trondheim
Noorwegen - Dag 20 | De Atlantikhavs kustweg
Noorwegen - Dag 21 | De trollenroute
Noorwegen - Dag 22 | De Voringfossen
Noorwegen - Dag 23 | De Hardangerfjord
Noorwegen - Dag 24 | De Preikestolen
Denemarken - Dag 25 | Terug naar Denemarken
Nederland - Dag 26 | Weer thuis

Bezienswaardigheden 2016

Montenegro - Mausoleum
Oostenrijk - Kehlsteinhaus
Slovenië - Castle Ljubljana
Kroatië - Plitvice
Kroatië - Dubrovnik
Bosnië en Herzegovina - Oude brug Mostar
Montenegro - Baai van Kotor
Albanië - Shkoder
Albanië - Rozafa Castle
Albanië - Kasteel Kruja
Albanië - Skanderbegplein Tirana
Albanië - Et'hem_Moskee
Albanië - Berat
Griekenland - Meteora
Griekenland - Metsovo
Griekenland - Thessiloniki
Griekenland - Aggitis Cave Drama
Turkije - Paard van Troje
Turkije - Safranbolu
Turkije - Amasya
Turkije - Sumela klooster
Georgië - Ushguli
Georgië - Kazbegi klooster
Armenië - Akhtala Monastery
Azerbeidzjan - Mud vulcano
Azerbeidzjan - Baku Flame Towers
De Ferry van Baku naar Turkmenbashi
Azerbeidzjan - Ferry Baku
Turkmenistan - Mausoleum Turkmenbasi
Turkmenistan - Ashgabat
Turkmenistan - Gaskrater
Oezbekistan - Moynaq Ship Graveyard
Oezbekistan - Xiva
Oezbekistan - Buchara
Oezbekistan - Registan plein
Tadzjikistan - Dushanbe
De Garan Chashma hotsprings langs de Pamir Highway
Tadzjikistan - Garam Chashma hotsprings
Tadzjikistan - Pamir Highway
Tadzjikistan - Bibi Fatima hotsprings
De universiteit van Osh
Kirgizië - Osh University
Kirgizië - Son Kul Lake
Kirgizie - White House Biskek
Kirgizië - Kerk van Karasol
Kazachstan - Charyn Canyon
Het centrale plein in de hoofdstad Ulaanbaatar
Mongolië - Ulaanbaatar
Mongolië - Turtle Rock
Mongolië - Genghis Khan Monument
Japan - Imperial Palace
Japan - Tokio